Human Rights Activist Disrupts Vegan EventDit hier, De eenheid die we hier nodig hebben, is zorgen voor ons mensendieren zodat we kunnen zorgen voor de andere dieren die op deze planeet zijn. Je maakt je zorgen over hoe zij worden behandeld? EN HOE ZIT HET MET DE MANIER DAT WIJ WORDEN BEHANDELD?!? Begrijp je hoe ik me voel. Ik moet rondwandelen op eierschalen omdat ik niet weet of ik zal worden gedood. Voor het zijn van mezelf. Begrijp je dat er een gigantische onderdrukking plaatsvindt op alle culturen? Met al diegenen die voordeel haalden uit de onderdrukking al die f*cking tijd. Ik ben kwaad, ik blijf razend. Omdat ik zie dat jullie er geen moer om geven. Jullie houden er van om op facebook te gaan. Mensen worden geacht op facebook te gaan om een toetsenbord ninja te zijn. Maar wanneer het draait om face to face, dat is waarom ik hier ben. Malcolm X was hier om die reden. Heel veel van de op straat komende voorvechters van burgerrechten vroeger in de sixties kwamen buiten. Omdat ze weten dat je daadwerkelijk kwaad moet worden. Je kan daar niet gewoon zitten en hopen dat mensen het snappen. Je moet het ze DOEN snappen! Je moet zeggen: "Hey, dit is je reinste bullshit. We moeten veel beter zorg dragen voor elkaar. En ik ben niet kwaad omwille van wat je doet, maar ik zie het patroon, de consistentie in de omgang met andere dieren en dingen. We zijn niet bezig met onszelf. Is dat te intimiderend? Is het te intimiderend om op te komen voor mensen? Ik ben klaar. Zeg het mij als ik mag praten of… Oh ja. Hoe wij het zien is dat alle onderdrukking onderling verbonden is. Dus, het is niet omdat wij mensen slechte dingen aandoen betekent niet dat we dieren respectloos moeten behandelen. Volg me eventjes. Als je tegen elk kind op deze planeet, elk kind dat nu wordt geboren op deze planeet zou zeggen: het leven van die kip zou behandeld moeten worden met respect en zou toegestaan moeten worden om dat leven te leiden En je zou het zeggen dat die vis in de oceaan die het nooit zal ontmoeten het leven zou moeten kunnen leiden in de oceaan zonder menselijke onderdrukking of uitbuiting. Denk je dan dat dat kind ooit zou opgroeien tot een persoon die andere mensen zou onderdrukken als ze dachten dat alle soorten of alle wezens ongeacht hoe ze eruit zien, dat ze veren, schubben of vleugels hebben, of welke vorm ze ook mogen aannemen. Denk je niet dat dat kind zou leren om respect te hebben voor elk leven, dat van ons inclusief? Als je ze leerde dat elke soort hun eigen leven zouden moeten kunnen leven. Wat jij zegt is helemaal waar. En we zullen je nooit zeggen dat het niet zo is, want het is van toepassing op de eigenlijke kern. En je woede, ik vind dat ze prachtig is omdat je er voor opkomt en er om geeft. Maar dat betekent niet dat wij niet geven om jouw onderdrukking enkel omdat wij opkomen voor de dieren. Ze zitten ook in geweld en zij lijden ook. En hoe wij het zien is dat alle wortels van alle onderdrukking en al het kwade zitten in het idee dat sommige levens er meer toe doen dan andere. Dank je. Absoluut. En dat is de wortel van al het slechte. Dus we kunnen al het kwaad aanpakken op elk niveau, inclusief het kwade dat dieren wordt aangedaan. Dat is hoe we werkelijke vrede gelijkheid kunnen creëren. Want als er geweld ligt op ons bord, zal er ook altijd geweld in de straten zijn. Ik ben het volledig eens met je, echt waar. Mijn houding en mening, mijn protest, mijn woede, mijn ideeën komen vanuit dat we allen gelijk zijn aan elkaar. Zoals ik bid elke keer en het dier bedank en de boer die me hielpen om in leven te blijven wanneer ik eet. Want ik weet heel het proces dat er in kruipt met het werk van de boeren en het eigenlijke leven van deze heerlijke dieren. Dus ik begrijp dat, maar wat ik niet snap en waar ik op aandring is eenzelfde soort van samenkomst voor menselijke wezens. Om voor ons op te komen net zoals jullie opkomen voor de dieren en mensen. Ik denk op dezelfde manier als jij denkt. Dat wanneer we kinderen leren de correcte manier om met elkaar om te gaan op een behoedzame manier en met respect dan zullen ze alles op deze planeet respecteren. De dingen zullen dan veeleer verlopen in een soort van eenheid, harmonie. Dus je bent juist wat betreft de onderdrukking op alle niveaus. Maar we hebben echt wel een groot, groot, groot, groot, groot, groot groot, groot, groot probleem met de menselijke relatie. Zeker op basis van ras en geslacht. Vrouwen worden afschuwelijk behandeld. Gekleurde mensen op deze kutwereld worden afschuwelijk behandeld. En ik kan niet niet zeggen wat ik te zeggen heb omdat ik het beu ben. Ik ben het beu omdat ik altijd op het randje van huilen sta. Ik ben het beu om bang te zijn. Ik ben het beu om te worden geleerd dat ik iets ben wat ik niet ben. Ik ben het beu om iets niet te hebben. Ik ben het beu om genegeerd te worden. Ik ben het beu om gemarginaliseerd te worden. Er zijn meer dan 70 miljard dieren die in deze situatie zitten elk jaar. Kan je de microfoon gebruiken zodat we je kunnen horen? Er zijn meer dan 70 miljard dieren die élk jaar in deze situatie zitten Er zijn ongeveer 7 miljard mensen. Dat is een grotere groep en ik geloof dat wanneer je die energie consumeert, die negativiteit, dat is wat je vult om respectloos en vol haat te zijn ten aanzien van andere mensen. En dat is waarom wij hier zijn. We steunen alle liefde en alle mededogen voor alle mensen, maar hoe beginnen we om alles beter te maken voor iedereen. We moeten beginnen met waarmee we onszelf voeden. Als je jezelf vult met positiviteit, goede energie, liefde en medelijden, zal je niks anders doorgeven dan liefde en mededogen. Gewoon respect voor iedereen. Maar als je die negatieve energie opneemt zal je niet de energie hebben om liefde naar anderen uit te stralen. En dat is wat we hier zeggen. Houd dat steek voor je? Jep. Je bent volledig juist, ik ben het honderd procent met je eens. Want je bent wat je eet. Je bent wat je tot je neemt, wat je denkt, met wie je samen bent. Je vrienden, je familie, eender wat je bent, je gemeenschap is jij. Ik ben het helemaal eens. Ik hoop dat je niet denkt dat ik negatief ben dat ik enkel kwaad ben om een hele situatie, een heel ideaal dat moet worden vernietigd. En de vredelievendheid werkte niet echt. Mensen zeggen gewoon: "Whatever!" Nu komt alles weer aan de oppervlakte omdat jullie een icoon hebben dat beslist te zeggen "Whatever" en mensen beginnen terug hun ware aard te tonen. Dat betekent dat het niet verdwenen is. Ik begrijp wat jullie bezig houdt en ik weet waar ik bezorgd om ben. Liefde, hoop, vreugde, kameraadschap, begrip, mededogen zijn mijn idealen. Maar tegelijkertijd zing ik, ik ben een straatartiest. Meestal zing ik. Ik begon pas recent deze gevoelens te uiten. Mensen houden er van wanneer ik zit en pootjes geef om ze eens goed te entertainen. Maar wanneer ik de waarheid zeg, reageren ze met: "F*ck that!" We willen dat je zit en pootjes geeft. We willen dat je zingt en danst. Ik word niet geacht enige vorm van mening te uiten in de straten, want het is geen voorstelling zoals in de uitgaansclubs Zoals Chris Rock of Cat Williams of Dave Chapelle. Het is ook niet grappig. Want dit is echt. Wat jullie doen is realiteit. En ik zeg jullie niet dat jullie moeten stoppen. Ik probeer enkel te zeggen: neem alles erin op. Echt alles. Ik heb veel gezien en het lijkt als een soort consistente trend om het met elkaar te vermengen, om het allemaal te bekijken. En waar ik kwaad van word is de werkelijkheid achter het kwaad worden. Want vrede, liefde, kameraadschaap wordt niet aan mij betoond. Ik probeer die haat niet in me op te nemen maar er ligt niks anders op mijn bord dan dat. Ik moet mezelf proberen in te tomen. Ik groeide op in Portland. Ik groeide hier op in West Lynn, Lake Oswego. Beeld je dat leven in. Een kleine zwarte jongen in de rimboe. Er werd mij verteld dat ik anders was. Door hen, niet mijn ouders. Ik ontdekte dat er iets verkeerd was aan mij via mijn klasgenoten en ik moet dat met me meedragen en nog steeds compassie voelen voor mijn medemens? Inderdaad. Jawel. En ik vergeef, want als ik jullie niet kan vergeven dan verdien ik zelf geen vergeving. Maar echt, mensen moeten inzien dat het niet enkel allemaal begint bij hoe we dieren en de planten behandelen. Het is hoe we ons onszelf behandelen. En hoe jullie je jezelf behandelen. Hoe jullie opstaan en denken wat jullie verdienen. Want als je wakker wordt met de gedachte dat je beter bent dan iemand anders dan werkt het ook zo. En dat is al wat ik wil. Ik wil ons enkel verenigen als wereld zodat ik niet meer kwaad hoef te zijn. Zodat ik niet meer bang hoef te zijn. Zodat ik me geen zorgen meer moet maken om wie dan ook. Zodat we die liefde en dat mededogen kunnen hebben. Maar mijn drijfveer komt van: stop deze shit en wel onmiddellijk. Punt. Maar dat is hetzelfde bij ons. Het is niet omdat we dit een dag doen betekent niet dat we geen andere groepen steunen. We steunen ook andere groepen. Dit is iets dat we een avond lang doen eens per week. Maar we hebben zes andere dagen van de week waarop we andere dingen doen. En ik zeg niet dat iedereen dat ook doet, maar we leggen ons toe op een welbepaald probleem per keer. En zoals ik eerder al zei is alle onderdrukking onderling verbonden. En jij had het over je anders voelen en je had het vervolgens over het fenomeen van levens hoger inschatten dan andere . Dit is de wortel van al het kwaad. Zou je dan niet akkoord gaan dat wanneer je deze producten koopt, je de opdracht geeft dieren te laten sterven voor jou op basis van je beeld dat je eigen leven anders is en je ziet hen als minderwaardig aan jou. Mijn vraag aan jou is daarom: Welke rechtvaardiging heb jij om deze dieren pijn te doen, terwijl jij zelf in een situatie zit waarbij je voor je leven vreest of je hebt die momenten van angst in je leven. Rechtvaardigt dat jou om anderen te laten sterven voor jou? Ik werd onlangs vegetariër. Want ik voelde exact hetzelfde wat jij zei. Ik ken dit dier niet. Ik breng dit dier niet op, ik weet niet waar het vandaan komt en ik respecteer het als een op zich bestaand wezen. Daarvoor was ik dankbaar om gevoed te worden. Maar een andere reden die mij vegetariër maakte heeft niks te maken met het gebrek aan respect voor dieren maar met de dingen die in onze voeding gaan en zo in ons terecht komen. Ik zei van shit, ik weet niet waar die rommel vandaan komt. Ik wil niet wat het ook is dat ze er in gooien. En Je had gelijk. Elke onderdrukking jegens een soort, elk dier of wat dan ook het zit altijd aan elkaar gekoppeld. En ik vertel jullie niet om niet te protesteren. Ik zeg enkel dat het inclusief moet zijn. En jullie hebben allemaal camera's jullie hebben allemaal telefoonnummers, neem dit met jullie mee. En geef het aan andere mensen die het zat zijn. Niet enkel jullie beweegredenen, maar ook op dezelfde manier als die van mij. Dat is alles wat ik hier zeg. Laat ons één worden op een volledig alles inclusieve ik zou zeggen verandering. Ik ben het eens met jou, echt wel. En je weet ook hoe mensen worden behandeld in deze industrieën en hoe deze industrieën zich op kleurlingen en immigranten richten. Ze richten zich op de arbeidersklasse om in die slachthuizen te werken. Ze hebben hogere statistieken van zelfmoord, depressie PTSD, drugs-en alcoholgebruik Zelfs meer dan in het leger. Het gaat over individuen uit arme landen die in de garnaal productie zitten en men dwingt hen tot slavenarbeid. Dus zelfs in deze industrieën waarin je dieren onderdrukt is er ook menselijke onderdrukking. Het is ook van toepassing op de zuivel-en ei industrie. En elke keer waar een dierlijke uitbuiting is zal er ook menselijke uitbuiting zijn. Dus we kunnen de wortel, de bron van het probleem aanpakken. Heb je het gevoel dat de basis ligt bij de dieren? Voor mij is 'diersoorten onderscheid' een van de eerste vormen van discriminatie die we aangeleerd krijgen. Want we leren kinderen van zodra ze geboren worden dat sommige dieren hier zijn om op te eten en sommige dieren om van te houden. Maar als je elk kind zou leren, zoals ik eerder zei, van het moment ze worden geboren om alle leven naar waarde te schatten. Op het moment ze naar school gaan en ze jou op een andere manier aanspreken omdat ze iemand die anders is zien omwille van de huidskleur of omwille van hun geslachtsdelen, hun seksuele identiteit die ze aan zichzelf meten. Op dat punt hebben ze al geleerd om dieren te discrimineren en dieren op een andere manier te zien. Als we hen zouden leren vanaf het moment dat ze geboren worden dat al het leven ongeacht seksualiteit, geslacht, etniciteit, wat dan ook, of diersoort volledig gelijk is aan elkaar. En het basis respect dat ze dat leven zouden moeten kunnen leiden, dat is hoe we al die ongelijkheid kunnen oplossen. Want hoe zouden we kunnen leven in een wereld waarin er hongersnood, honger, racisme of geweld bestaat, als ons wordt geleerd dat het leven van elk dier, hoe klein en betekenisloos ze ook mogen lijken zou moeten geëerbiedigd worden en het recht moeten hebben om gewoon te leven. Toen ik passeerde zei er iets in me: je gaat er terug heen en je gaat met hen praten. En eerst wilde ik dat niet. Ik dacht van, oh, nee, … Juist. Al die dingen kwamen gewoon op in mijn hoofd. Ik sta hier maar te staren en weet niet wat er hier aan het gebeuren is. What the f*ck is … En ik dacht, ik ga … naar die bitches. Ik kwam hier aan en ik kreeg een goede les. Ik geef toe wanneer ik het verkeerd heb, je begrijpt me wel. Ik vond het echt geweldig wat je zei want het opende mijn geest tot dit punt. Zo van: Wow. Je deed het betrekken op mijn leven en wat ik te zeggen had. Juist, dat is prachtig. We leren van elkaar, is het niet? Het was een plezier om je te ontmoeten. Ik zou je graag horen zingen. Stuur een email als je wilt.

38 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *